Aktuális

42 napig hánykolódott a tengeren két férfi, harmadik társuk eltűnt

Az amerikai hadsereg és a Marshall-szigeteki hatóságok is rég lemondtak már arról a három tengeren eltűnt férfiról, akikből most ketten váratlanul előkerültek 42 nap után.

“Mindketten legyengült és lesoványodott állapotban vannak, ahogy az várható is, ha az ember 40 napon át hánykolódik a nyílt vízen”

– idézte Jack Niedenthal, a Marshall-szigetek egészségügyi miniszterének szavait az MTI. A túlélők csónakja a Mikronéziai Szövetségi Államok legkisebb atolljánál, Namolukban ért partot. Innen 1600 kilométerre, az Ebeye-szigettől indultak útnak még április másodikán.

Magányos csónak

Tengeren hánykolódó csónak (fotó: Stock-Up/Burst/Brodie Vissers)

A három férfi, Godfrey Capelle, Thomas Benjamin és a még továbbra is eltűntként nyilvántartott Junior Joram halászni indult, de a csónakjuk meghibásodott, és az erős szelek és a háborgó tenger miatt lesodródtak a tervezett útvonalukról. Sokáig keresték őket, de eredménytelenül. Harmadik társuk sorsáról egyelőre semmit nem lehet tudni.

Túlélők történetei az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top