Aktuális

Vigyázat: telefonos csalók élnek vissza a Nébih nevével

A Nébih nevében lépnek kapcsolatba telefonos csalók a gyanútlan termelőkkel, akiktől így próbálnak személyes adatokat kicsalni. A hatóság mindenkit óvatosságra int, ők sosem kérnek így személyes adatot.
Telefonos csalók élnek vissza a Nébih nevével és kérnek személyes adatokat

A Nébih ügyfélszolgálatára érkezett a bejelentés, miszerint május 13-án a telefonos csaló magát a Nébih munkatársának kiadva hívott fel egy dísznövénytermesztőt, akitől személyes adatokat kért. A hatóság nevével visszaélő telefonos csaló azt állította, hogy a vírushelyzetre tekintettel csak a Nébih engedélyével lehet idén június 30-tól 2021. június 31-ig a piacokon árusítani. Ezt követően arról „tájékoztatta” az ügyfelet, hogy évi 25 ezer forintért negyedévente különböző ügyfél-tájékoztató anyagokat küld neki.

Így most a Nébih közleményében mindenkit arra figyelmeztet, hogy ők mint hatóság, egyedül hivatalos fórumaikon tájékoztatják az érintetteket. Továbbá személyes adatokat sosem kérnek telefonon az ügyfelektől. Tájékoztató anyagaik pedig ingyenesen elérhetők, például fel vannak töltve a honlapjukra.

A Nébih még arra is figyelmeztet, ha a személyes adatainkat telefonon kérik:

  • ilyenkor mindig kérjünk visszahívást
  • nézzünk utána a hívó telefonszámának
  • sose tegyünk közzé a közösségi oldalakon olyan igazolványt, vagy bármilyen dokumentumot, amelyekről megszerezhetők a személyes adataink

Még több csalás és telefonos visszaélés, amivel jobb, ha vigyázzunk: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top