Aktuális

Idős gondozottakat fosztogatott a gondnok és az idős otthon vezetője is

Összefogtak azért, hogy a gondozottak ingó- és ingatlanvagyonát áron alul szerezhessék meg.

A Központi Nyomozó Főügyészség vezetője, Keresztes Imre közleményben számolt be az ügyről, amiről azt írta: a gyámügyi szakügyintézők – hivatásos gondnokokkal és idősotthonok vezetőivel, valamint más magánszemélyekkel együttműködve – korrupciós kapcsolatot alakítottak ki a gondozottak vagyonának áron aluli megszerzése érdekében.

Mint kiderült, a hivatásos gondnokok több esetben saját céljaikra fordították az idősek rájuk bízott vagyonának egy részét, egyes idős embereket pedig azért helyzetek el egy adott otthonban, hogy az ezért fizetendő összegből az intézményvezetőtől pénzt kapjon vissza az eljáró gondnok és kormányhivatalnokok.

Az ügyészség március elején házkutatást tartott az ügyben: jelentős mennyiségű készpénzt, személygépkocsit, az egyik sértett ékszereit, valamint bizonyítási eszközöket, okiratokat foglaltak le. Közben a gyanúsítottak közül többen beismerő vallomást tettek. A nyomozó ügyészség eddig 11 embert hallgatott ki gyanúsítottként, hatan letartóztatásban, ketten bűnügyi felügyelet alatt vannak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top