Aktuális

Lelopták Wichmann Tamás sírjáról a keresztet

Wichmann Tamás fia esélyt ad a bűnözőnek, azt kéri tőle, vigye vissza a keresztet.

Wichmann Tamás, a nemrég elhunyt kilencszeres kenuvilágbajnok, háromszoros Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus fia, Ákos tegnap vette észre, hogy valaki ellopta édesapja  sírjáról a keresztet.

Lelopták Wichmann Tamás sírjáról a keresztet.

Wichmann Tamás 72 évesen hunyt el (Fotó: MTI)

Nem kívánom minősíteni a tettet, nem szórok átkokat, s feljelentést sem teszek. Tény azonban, hogy a tettes édesapámon kívül több, a sírban nyugodó családtaggal szemben is kegyeletsértést követett el. Oktalanul. Biztosíthatok mindenkit, egyikük sem szolgált rá ilyen magatartásra – írja Wichmann Ákos facebook posztjában. Hozzáteszi, a keresztet a hónap végéig nem pótolja. – Szeretnék esélyt adni annak, aki ellopta, hogy magába nézzen, s amennyiben emberként tekint magára, úgy tegye jóvá a hibát: S ahogy elvitte, névtelenül és titokban tegye vissza édesapám sírkeresztjét a helyére.”

Wichmann Tamás februárban hunyt el hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves korában.  A kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója volt. Wichmann Tamásra  ebben a cikkben emlékeztünk.

További cikkeink a kenukirályról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top