Aktuális

Kéthetes karanténba kell vonulniuk a Nagy-Britanniába érkezőknek

A brit belügyminiszter bejelentése szerint június 8-ától kéthetes karanténba kell vonulniuk a Nagy-Britanniába utazóknak.

Priti Patel sajtótájékoztatóján az is elhangzott, hogy akik megsértik a rendelkezést, azoknak ezer angol fontos (nagyjából 390 ezer forint) bírságot kell fizetniük, büntetőeljárás indulhat ellenük, és a külföldieket végső esetben az országból is kitoloncolhatják – közölte az MTI.

Big Ben telefonfülkével

Minden, ami brit (fotó: Pixabay)

Kivételt képeznek a karanténrendelkezés alól azok, akik Írországból utaznak Nagy-Britanniába. Május elején még azt közölték, hogy Emmanuel Macron francia elnök és Boris Johnson brit miniszterelnök abban állapodott meg, hogy a Franciaországból érkezők is felmentést kapnak a szabály alól, ám a pénteken ismertté vált karanténszabály szövegében ennek a kivételezésnek nincs nyoma. Később azonban korrigáltak, és közölték, hogy a Franciaországból érkezők is a kivételek közé sorolhatók.

Nagy-Britannia és a koronavírus:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top