Aktuális

Újra leállnak a sportesemények Pekingben a koronavírus miatt

Április óta nem volt ennyi új koronavírus-fertőzött Kínában, mint most szombaton.

Egy nap alatt 57 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Kínában, ami a legmagasabb szám április 13-a óta. A Nemzeti Egészségügyi Bizottság közleménye szerint az újonnan diagnosztizált esetekből 38-an helyben kapták el a vírus okozta Covid-19 betegséget, ezen belül 36-an Pekingben.

Peking egészében betiltották szombaton az idegenforgalmi és sporteseményeket (Fotó:Allen Timothy Chang, Wikipédia)

Peking egészében betiltották szombaton az idegenforgalmi és sporteseményeket (Fotó:Allen Timothy Chang, Wikipédia)

A napi fertőzésszám a kínai fővárosban még soha nem volt ilyen magas, amióta a hatóságok közzéteszik a járványadatokat.
    
Egy nappal korábban még csak hat új esetet jelentettek Pekingből, miután tömeges tesztelést kezdtek a város délnyugati, Fengtai kerületében működő Hszinfadi nagybani piac árusai és dolgozói között. A kerületben “rendkívüli állapotot” vezettek be, s Peking egészében betiltották szombaton az idegenforgalmi és sporteseményeket, a járvány újabb hullámától tartva.
    
Az újonnan azonosított esetekből 19 úgynevezett behurcolt fertőzés volt, közülük 17-en a délnyugati Kuangtung tartományba érkeztek, részben a tengerentúlról. A kínai illetékesek kilenc új tünetmentes esetről is beszámoltak, halálesetet pedig egyet sem jelentettek június 13-ra vonatkozóan. A tünetmentes fertőzötteket Kína nem számolja a megerősített esetek közé.
    
Az új koronavírus-járvány kiindulópontjaként szolgáló Kínában a járvány kezdete óta eddig 83 132 Covid-19 esetet, és 4634 elhunytat regisztráltak.

Kína és a koronavírus:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top