Aktuális

Elítélték a férfit, aki borsófőzelék miatt baltával támadt feleségére

A bíróság döntött annak a férfinak az ügyében, aki egy baltával támadt feleségére, mert borsófőzeléket főzött.

Egy Baranya megyei faluban élő férfi tavaly októberben, kora délután ittasan ment haza. Felesége épp borsófőzeléket főzött, de a férjnek ez nem tetszett. Veszekedni kezdtek, és az asszony egyszer pofon is ütötte a férfit. A vita során a férfi kiment a házból, magához vett egy baltát, a nő pedig sodrófát ragadott és azzal védekezett.

A házaspár a bejárati ajtó előtt folytatta a vitatkozást, a vádlott a fejszével hadonászott, a nő pedig a sodrófával többször ráütött a kezére. A férfi ekkor megragadta a sodrófát, azzal a feleségét a földre rántotta, majd a földön fekvő nőt a balta fokával fejbe ütötte.

Baltával támadt feleségére

Jogerős ítélet született a baltával feleségére támadó férfi ügyében. Fotó: getty

A sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. A balta fokával történő ütés a sértett koponyaboltozatán lecsúszott, emiatt az életveszélyes sérülés bekövetkezése kizárólag a véletlenen múlt.

A Pécsi Törvényszék a 2020. június 16. napján életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt 1 év 8 hónap börtönre ítélte a férfit. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását 4 évre felfüggesztette.

Elképesztő történetek baltával:

via

(Nyitó kép: getty/ Markus Ottitsch / EyeEm)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top