nlc.hu
Aktuális

Szexuális zaklatás az ausztrál legfelsőbb bíróságon

Szexuálisan zaklatta fiatal kolléganőit az ausztrál legfelsőbb bíró

Tavaly márciusban tett panaszt hat fiatal nő Dyson Heydon, az ausztrál legfelsőbb bíróság egyik bírája ellen. Azóta egy független vizsgálóbizottság megállapította, hogy valóban történt szexuális zaklatás.
Szexuális zaklatás - Fotó: Pixabay

A jelenleg 77 éves Dyson Heydon 2003 és 2013 között volt a legfelsőbb bíróság tagja, aki ellen fiatal kolléganői tavaly márciusban tettek panaszt szexuális zaklatás miatt. Ekkor vizsgálat indult az ügyben, amelynek eredményét egy független vizsgálóbizottság egy jelentésben hozta hétfőn nyilvánosságra.

Susan Kiefel, az ausztrál legfelsőbb bíróság elnöke közleményében szintén megerősítette, hogy valóban arra a megállapításra jutottak, hogy Dyson Heydon szexuálisan zaklatta hat egykori kolléganőjét. Hozzátette, szégyenletes, hogy ilyesmi előfordulhatott a testületben.

Dyson Heydon tagadja, hogy bárkit zaklatott volna. A férfi azóta ügyvédein keresztül jelezte, tagadja, hogy bármiféle jogsértést követett el. Ha viselkedésével bárkit is megbántott, az nem volt szándékos, és bocsánatot kér, ha tetteivel megsértett valakit – írja a Bors.

Még több elkeserítő szexuális zaklatás az nlc.-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top