Aktuális

Egerben 45-en váltak otthontalanná a vihar miatt

A péntek éjszakai esőzés Eger több pontján komoly károkat okozott.
Egerben 45-en lettek otthontalanok a vihar miatt.

45-en elveszítették az otthonukat, míg Szala városrészben több házat is lakhatatlanná tett a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék pénteken – számolt be Eger polgármesteri hivatala szombaton. A közleményből kiderült, hogy az egyes utcákban egy méter magasan gyűlt össze az esővíz, ami a házakban is befolyt, a Hóvirág, a Csalogány és a Pásztorvölgye utcákban pedig a pincékbe tört be.

Nem Eger volt az egyetlen, ahol a péntek esti vihar komoly károkat okozott: Miskolc polgármesteri hivatala is jelentősebb károkról számolt be. Miközben a városban jelenleg is dolgoznak a károk elhárításán, kiderült, hogy Miskolc több területén is villámárvíz pusztított a nagy mennyiségű csapadék miatt: egyes területeken zúzott követ, sarat és más hordalékot mosott az utakra a vihar.

A szakértők szerint Miskolcra akkora mennyiségű eső zúdult péntek este, szombat hajnalban, hogy arra lehetetlen lett volna előre felkészülni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top