Aktuális

Mozogtak a bútorok a földrengéstől Baranyában

Bár csak pár másodpercig tartott a rengés, de a szemtanúk szerint nagyon félelmetes volt.
földrengés

Mozogtak a bútorok és majdnem kizuhantak a poharak a szekrényből péntek este Baksán. A Richter-skála szerint 3,5-ös erősségű földrengés volt Baranya megyében – számolt be a Tények. A környéken többen is érezték; volt, aki először azt hitte, hogy az ő fejével van valami baj.

 

Remegett, azt hittem, le fog esni a szekrény” – nyilatkozta egy szemtanú. Míg egy másik nyilatkozó arról számolt be, hogy az ágy mozdult meg alatta. A környéken élők szerint csak pár másodpercig tartott a földrengés, de az nagyon félelmetes volt. 

Kiderült, hogy Horvátország északi részén, a magyar határtól nem messze volt a földrengés epicentruma. Akkora erejű volt, hogy Pécsett, Baksán és Bogádmindszenten is érezték. Tóth László szeizmológus szerint – magyarországi viszonyok között – ez egy közepes erősségű földrengés volt.

Hazánkban 150-200 földrengést regisztrálnak évente, ezek nagy része nem érezhető. Az ország déli részén azonban az elmúlt egy hónapon belül ez már a második érezhető rengés volt.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ez is érdekelhet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top