Az egyházi és magániskolákban nem lesznek iskolaőrök

H. A. | 2020. Július 06.
Az iskolaőröket a rendőrség fogja toborozni, és képzésük augusztusban fog elindulni: jelentette be Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár egy rádiós interjúban, aki arról is beszélt, hogy az iskolaőrök pontosan kinek az alkalmazásában állnak majd.

Pénteken szavazta meg az Országgyűlés az iskolaőrség bevezetéséről szóló törvényt, hogy ezzel próbálják meg visszaszorítani az iskolai erőszakot. Amint a törvény hatályba lép, augusztusban meg is kezdődik a célra a leendő iskolaőrök toborzása és kiképzése – írja a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorára hivatkozva az MTI.

A rádiónak adott hétfői interjújában Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár arról is beszélt, hogy az iskolaőrök nem az iskolák alkalmazásában állnak majd, hanem a rendőrséghez fognak tartozni. Munkájukat minden esetben együttműködési megállapodáshoz fogják kötni. Maruzsa Zoltán hozzátette, az egyházi és magániskolákban egyelőre nem lesznek iskolaőrök, bár amennyiben a későbbiekben ők maguk kérik, ezekben az intézményekben is bevezetik a rendszert.

(Via MTI)

Még több hasznos tudnivaló az iskolai erőszakról: 

Exit mobile version