Aktuális

Kásler: A környezetünkben elindult a második hullám

Az emberminiszter szerint a helyzet hasonlít a március eleji állapotokhoz.

A HVG szemlézte Kásler Miklós miniszter az Emberi Erőforrások Minisztériumának Facebook-oldalára feltöltött videóinterjúját. A hétperces anyagban Kásler arról is beszél, hogy a koronavírus minden kontinenst érint, állítása szerint van, ahol egyenesen dühöng, a környező országokban pedig megugrott a fertőzések száma. “A környezetünkben elindult a második hullám, vagy ha úgy tetszik, az első hullám második fázisa erősödött fel” – mondta.

Kásler szerint a helyzet olyan, mint a március eleji, és fontos, hogy a kormány a megfelelő ritmusban megfelelő döntést hozzon. Az új megbetegedések jellemzően külföldi vonatkozásúak, Orbán Viktor miniszterelnök pénteken elmondta, hogy már nála van az operatív törzs javaslatcsomagja, jövő héttől várhatók újabb döntések, akár korlátozások várhatók. 

Kásler felmondta a kötelezőt is, miszerint a maszkot a meghatározott helyeken továbbra is viselni kell, fontos a csoportosulások elkerülése, a távolság tartása és a kézmosás. A miniszter arról is beszélt, hogy ő itthon szeret nyaralni, akár van járvány, akár nincs. 

Ha végighallgatnád: 

Koronavírus a környéken: 

Kép: Facebook

Kép: Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top