Aktuális

A jövő héten visszatér a 30 fok

Esős hétvégére számíthatsz, de hétfőtől újra 30 fokot mutathat a hőmérő.

Szombaton a Dél-Dunántúlon és a középső tájakon a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés lesz, másutt többnyire erősen felhős marad az ég. Északon, északkeleten többfelé, máshol szórványosan fordul elő eső, zápor, az északkeleti megyékben és a délnyugati határ mentén zivatar is lehet. Az északi, északnyugati szél több helyen megélénkül, főként a Kisalföldön helyenként meg is erősödik. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között valószínű. Késő estére 14 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet – írja a kiderul.hu.

Lesznek felhők, de előbukkan a nap is

Lesznek felhők, de előbukkan a nap is

Vasárnap több-kevesebb napsütés mellett gyengén és erősen felhős időszakok, illetve területek egyaránt lehetnek. Szórványosan alakulnak ki záporok, zivatarok. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, ugyanakkor zivatarban átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között várható.

Hétfőn gomolyfelhős, napos idő lesz, hajnalban átmenetileg pára-, illetve ködfoltok képződhetnek. Helyenként – nagyobb eséllyel északkeleten, keleten – alakulhat ki zápor, zivatar. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között várható.

Kedden a sok napsütést általában csak kevés gomolyfelhő zavarja meg, legfeljebb északkeleten alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között várható.

Szerdán a hidegfront hatására északnyugat felől erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, szórványosan alakul ki záporeső, zivatar. Az északira forduló szél nagy területen megerősödik, zivatar környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 31 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top