Aktuális

Ismét gyászol a magyar vízilabdasport, meghalt Györe Lajos

A család mellett az uszoda volt Györe Lajos vízilabda mesteredző élete.
gyász

Életének 73. évében elhunyt Györe Lajos vízilabda mesteredző; a BVSC, a Postás, a Vörös Meteor Izzó, az FTC játékosa; az utóbbi klubbal KEK (Kupagyőztesek Európa-kupája)-győzelmet is ünnepelhetett – tudatta a Magyar Vízilabda Szövetség honlapja.

Györe Lajos 1978-ban kezdett edzősködni a Vasas Izzóban, majd a Budapesti Spartacus és a OSC férfi OB I-es csapatoknál. 16 évig irányította a BVSC női együttesét, minden évben dobogós helyezést ért el a csapattal, négyszer a Magyar Bajnoki címet is elnyerte vele. Legnagyobb nemzetközi sikereit a Domino BHSE POLO csapatával érte el: 2006-ban LEN-kupát nyert, 2007-ben megnyerte a Nemzetközi Szuperkupát. 1993-tól 2005-ig a Magyar Vízilabda Szövetség női utánpótlás vezetőedzője volt. 2000-től 2004-ig a felnőtt női válogatott felkészülését is segítette.

Feleségével 46 éven át voltak házasok, rajta kívül többek között a vízilabdában szintén sikereket elérő leányai – Zsuzsa és Anett – és 4 unokája gyászolja.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top