nlc.hu
Aktuális

Nagyot nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

Koronavírus: rég nem látott mértékben nőtt a hazai fertőzöttek száma

Meglepően sok új koronavírusos esetet igazoltak Magyarországon az elmúlt 24 órában, ezzel 595-re nőtt az aktív fertőzöttek száma.
Koronavírusteszt

43 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4696 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölték a Koronavirus.gov.hu tájékoztató oldalon. Az új esetek száma váratlanul magas, ennyi új beteg koronavírus-járvány korábbi szakaszára volt jellemző. 

Haláleset nem volt az elmúlt 24 órában, így az elhunytak száma változatlanul 602 fő, 3499-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 595 fő. Az aktív fertőzöttek 34 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 44 százaléka budapesti. 73 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. A beutazási korlátozások célja, hogy megakadályozzák a fertőzés külföldről történő behurcolását, és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.

Az Operatív Törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie.

(Kiemelt kép: Kirill Kallinikov / Sputnik)

Még több cikk a hazai koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top