nlc.hu
Aktuális

Buszbaleset az M5-ös autópályán

Súlyos buszbaleset az M5-ösön: egy ember meghalt, 34-en megsérültek – frissítve!

Egy külföldi autóbusz árokba borult az M5-ös autópályán Kiskunfélegyházánál, a balesetben egy ember meghalt, 34-en megsérültek.

Súlyos buszbaleset történt vasárnap reggel 6 óra 25 perc körül az M5-ös autópályán Kiskunfélegyháza térségében.

Egy külföldi utasszállító autóbusz eddig tisztázatlan körülmények között letért az útról és árokba borult az autópálya Budapest felé vezető oldalán – közölte a rendőrség.

Buszbaleset M5

Mentõk és tűzoltók az árokba borult külföldi utasszállító autóbusznál, miután a gépjármű tisztázatlan körülmények között letért az útról az M5-ös autópálya Budapest felé vezetõ oldalán a 115-ös kilométerszelvényben, Kiskunfélegyháza térségében 2020. augusztus 9-én (Fotó: MTI/Donka Ferenc)

A legutóbbi információk szerint a balesetben egy ember életét vesztette és további 34 személy megsérült. A helyszínelés idejére a rendőrök lezárták a sztráda Budapest felé vezető oldalát.

Frissítés!

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője közölte, hogy az elsődleges adatok szerint hárman – köztük egy 5 év körüli gyermek – sérült súlyosabban a balesetben. Győrfi Pál az MTI-nek azt mondta: a mentést két mentőhelikopter és 14 mentőautó végzi, jelenleg is tartanak még a kórházi átadások. A balesetben egy 35 éves férfi halt meg a helyszínen. Hozzátette: minden utast kórházba visznek vizsgálatokra.

A rendőrség tájékoztatása szerint a buszon a baleset idején 46-an voltak, két sofőr és 44 utas. A balesetben egy ember meghalt, 34-en pedig megsérültek. A turistabusz Lengyelországból hozott utasokat Magyarországra.

Az autópályát a főváros irányába teljes szélességében lezárták. A Budapest felé tartó járműveket a kisteleki lehajtónál a 140-es kilométerszelvényben terelik le az M5-ösről, és csak a 114-es kilométerszelvényben Kiskunfélegyházánál térhetnek vissza a sztrádára.

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top