Aktuális

Villám csapott egy gyerekekkel teli játszótérbe Budapesten

Villám csapott a városligeti Nagyjátszótér egyik fájába a vasárnapi viharban. A park ekkor még tele volt gyerekekkel, szerencsére senki nem sérült meg.

Budapest legnagyobb játszóterén közel ötven játékelemet használhatnak a gyerekek, köztük egy óriási, fémből készült mászókát is. Anna gyerekei épp ezen játszottak, amikor hatalmas villámlásokkal és dörgéssel megérkezett a váratlan vihar

„Zuhogott az eső, mindenki bemenekült ahová tudott. Az egyik dörgés iszonyatosan hangos volt. Akkor leparancsoltam a gyerekeket a mászókáról, mert rájöttem, hogy fémből van. Nemsokára jöttek a biztonságiak és kedvesen, némi bűnbánással az arcukon megkértek mindenkit, hogy hagyja el a játszóteret. Kifelé menet láttuk, hogy az egyik fát meghasogatta a villám. Az egyik oldalán a kéreg meg nagy szilánkok jöttek le és meghasadt hosszában.” 

A városligeti Nagyjátszóteret 2019. októberében nyitották meg (Fotó: Máthé Zoltán, MTI)

A városligeti Nagyjátszóteret 2019. októberében nyitották meg (Fotó: Máthé Zoltán, MTI)

A játszóteret bezárták és már a vihar után sem nyitották ki, másnap reggel azonban igen. Érdeklődésünkre a park egyik munkatársa elmondta, hogy a vihar okozta károkat már helyreállították,a játszótér biztonságos, újra lehet használni. Ennek ellenére hétfő délután ismét bezárták, holott a vihar ezúttal elkerülte a helyet. A biztonsági szolgálat munkatársai az időjárási körülményekre hivatkoztak. 

A több mint 13 ezer négyzetméteres parkrészt tavaly októberben adták át. A játszótér megnyitása óta hatalmas tömegeket vonz, óriási szerencse, hogy vasárnap nem történt tragédia. 

Ti is jártok játszótérre?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top