nlc.hu
Aktuális

Kinyitotta a kanyarodó autó ajtaját, kiesett a fiú

Kinyitotta a kanyarodó autó ajtaját, kiesett egy 3 éves kisfiú Salgótarjánban

A kisgyerek súlyosan megsérült, miután kinyitotta a kanyarodó autó ajtaját, és kiesett a kocsiból. Az apát megrovásban részesítették.
Autó tükör

A Balassagyarmati Járási Ügyészség megrovásban részesítette azt a közúti baleset gondatlan okozását elkövető 24 éves Nógrád megyei férfit, akinek 3 éves kisfia kanyarodás közben kiesett az autóból.

A férfi március 5-én Salgótarján területén vitte autóval a családját, köztük a 2 év 10 hónapos kisfiukat és másfél éves kislányukat. Egyik gyerek sem volt gyerekülésben, és a hátsó ajtók gyerekzárjai sem voltak bekapcsolva.

Amikor a férfi az egyik kereszteződésben jobbra kanyarodott, a kisfiú a kocsi bal hátsó ajtaját kinyitotta, és kiesett a kanyarodó autóból. A gyerek nyolc napon túl gyógyuló állcsont-, valamint orrcsonttörést, továbbá tüdőzúzódást szenvedett.

Megállapították, hogy a férfi megszegte a KRESZ előírását, amely szerint gépkocsiban 3 évnél fiatalabb gyermek csak gyermekülésben rögzítve szállítható, melyben őt az üléshez tartozó biztonsági övvel külön is rögzíteni kell. Ez a szabálytalanság okozta a balesetet.

Az ügyészség úgy ítélte meg, hogy a büntetlen előéletű, a cselekmény elkövetését elismerő és megbánó gyanúsított tette olyan csekély fokban veszélyes a társadalomra, hogy vele szemben a legenyhébb büntetés kiszabása, így a vádemelés szükségtelen. A férfit ezért megrovásban részesítették.

(Kiemelt kép: illusztráció.)

Így autózz gyerekkel biztonságosan:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top