Aktuális

Centiken múlt a frontális baleset az M5-sön – videó

Hajmeresztő manővert rögzített egy autó fedélzeti kamerája.
autós

Szembe ment a forgalommal egy utánfutót vontató sofőr az M5-ös autópálya bevezető szakaszán, erről videó is készült, melyet a Budapesti Autósok Közössége posztolt – derült ki a Tények riportjából. A szabályosan haladó autósok azt hitték, rosszul látnak, lassítaniuk kellett, hogy elkerüljék a balesetet, aztán meg kerülgették a szabálytalan autót, amelyik végül megállt az út szélén.

A Tényeknek nyilatkozó szakértő szerint az utánfutót húzó autós hatalmas hibát követett el, amikor szembe ment a forgalommal, elég ugyanis néhány másodpercnyi figyelmetlenség is a tragédiához. „Jelen esetben nem veszik figyelembe a táblák irányító szabályait, és ezért vétenek a KRESZ szabályai ellen. Bemennek a szembe lévő sávba. Borzasztó veszélyes, hiszen ott nagyobb tempóval jöhetnek az autók, akik nem számítanak egy velük szembe közlekedő járműre” – mondta Csörgő László vezetéstechnikai szakértő.

Kísértetiesen hasonló eset történt ugyancsak szombat reggel az Üllői úton, akkor Budapesten ment a forgalommal szemben egy autós, aki elnézte a felfestést és átkerült a szembe sávba.

Egy ügyvéd szerint mindkét autósnak szerencséje volt, hogy nem okoztak balesetet.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Még több szabálytalan autós az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top