Aktuális
Szponzorált tartalom

Így szélesítheted a gyereked érdeklődési körét, és fejlesztheted az intellektusát 6 éves kortól

Az olvasás szeretete a gyereked egész életére hatással lehet: stresszcsökkentő, fejleszti a memóriát, az íráskészséget, kitárja számára a világot, és jobban tud majd koncentrálni. De hogyan szerettetheted meg vele az olvasást?

Szülőként a lehető legjobbat szeretnénk a gyerekünknek, amihez szervesen kapcsolódik az olvasás szeretetének kialakítása. De miért olyan fontos, hogy megszerettesd a gyerekeddel az írott szót, és honnan tudod, hogy egy könyv valóban jó?

Miért fontos az olvasás?

Az olvasás nem csupán azért lényeges, hogy később a gyereked majd el tudjon igazodni a világban, ennél sokkal nagyobb jelentősége van a könyveknek. Több tanulmány is bebizonyította már, hogy az olvasás karban tartja a szürkeállományunkat, így az, hogy a gyerekeddel megszerettesd az olvasást, az egész életére kihathat. Az olvasás javítja a koncentrációt, bővíti a szókincset, így a gyerekek, aki már alsó tagozatban megkedveli az olvasást, magabiztosabb társalkodóvá válhatnak.

Egy-egy jó könyv a memóriát is fejleszti, aminek következtében nagyobb eséllyel tud majd a gyereked egyszerre több teendőt, számsort, megjegyezni, valamint az információdömpingből is képes lesz kiválasztani azt, ami valóban fontos számára. Utóbbinak, azaz szelekciónak nagy jelentősége van a mai világban, amikor annyiféle-fajta hírrel találkozunk.

Napi 15-20 perc olvasásnak stresszcsökkentő hatása is van, hiszen egy jó könyv kikapcsol, és egy másik világba repít, így a gyerekek is könnyebben relaxált állapotba kerülhetnek. A könyvek az íráskészséget is fejlesztik, mivel olvasás közben sokféle stílussal, fogalmazással találkoznak, amik segítik a saját stílusuk színesebbé tételét. Az olvasás emellett bővíti a szókincset, a kifejezőkészséget, és egy minőségi ismeretterjesztő könyv a gyereked tudását is szélesítheti.

Honnan tudod, hogy valóban jó könyvet választottál?

Persze, tudjuk, az olvasás megszerettetése nem feltétlen egyszerű feladat, éppen ezért fontos, milyen könyveket adsz a gyereked kezébe, amikor olvasni tanul. A gyerekeket körülvevő természet, a növény-és állatvilág megismerése az egyik legizgalmasabb módszer, amivel a gyerekekkel könnyedén megszerettetheted az olvasást.

Ha most tanul olvasni a gyereked, fontos, hogy szülőként olyan könyveket adjunk a kezébe, amik számára is érdekes témákat dolgoznak fel. Amíg kicsik, addig a mesekönyvek kézenfekvő megoldásnak tűnnek, de 8-9 évesen már egy-egy színvonalas ismeretterjesztő könyv is értéket képviselhet a gyerekek szemében is.

könyv, olvasás, memória, diák, gyerek, tanulás

Egy jó könyv fejleszti a gyereked memóriáját és a szókincsét is

Tény, hogy a kínálat széles, de éppen ezért nem olyan könnyű feladat minőségi könyvet találni. Ha nem szeretnél minden hónapban azzal eltölteni jó pár órát, hogy értékes könyvek után kutass, akkor BOOKLY Junior sorozata a nektek való. A 18 részes könyvsorozat nemcsak leveszi a gondot a válladról, de biztos lehetsz benne, hogy a gyereked is érdeklődve fogja lapozni a köteteket.

A 7-9 éves gyerekeknek szóló könyvcsomag a legnevesebb hazai kiadók ismeretterjesztő könyveit tartalmazza, amelyek az állatvilág témája köré épülnek fel. A könyveknek 3 kritériumnak kell megfelelniük: képekben, illusztrációkban gazdag, tudományos szempontból kifogástalanoknak kell lenniük, és fontos, hogy a gyerekek hosszabb távon is képesek legyenek használni. Utóbbi nemcsak a gyerekednek, hanem neked is könnyebbséget jelenthet, hiszen ha egy könyv még évek múlva is hasznos, az a pénztárcádnak is jót tesz.

A könyvek képi világa azért különösen lényeges a 7-9 éves korosztály esetében, mert amellett, hogy a szép, színes képeskönyvek iránt eleve nyitottabbak a gyerekek, a képek is nagyban hozzájárulnak az olvasottak megértéséhez. Ha a BOOKLY könyvcsomagja mellett döntesz, akkor a nemcsak könyveket, hanem különböző foglalkoztató füzeteket, matricás albumokat, társasjátékokat is kaptok, amikkel tovább fejleszthetitek a gyereked képességeit.

Ha megrendeled a csomagot, és a házhoz szállítás után valamiért meggondolod magad, 2 héten belül visszaküldheted a könyveket – fizetni is ráérsz ebben a 2 hétben. Tudd, hogy a megrendelésedet bármikor visszamondhatod, így az egész folyamat teljesen kockázatmentes.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top