Aktuális

Legyalulta Pest megyét a hirtelen jött vihar

A katasztrófavédelem egységeit rövid idő alatt több mint hatvan helyszínre riasztották.

Rövid idő alatt több mint 60 helyszínre riasztották a katasztrófavédelem egységeit Budapesten és Pest megyében, több riasztást kaptak Újpestről, Zuglóból és Gödről is – derült ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatójából.

Az egységeket főleg leszakadt faágak eltávolításához és vízzel elöntött pincehelyiségek kiszivattyúzásához hívták. Közben Dunakeszi és Göd, valamint Vácrátót és Vác között szünetel a vonatközlekedés, mivel a viharos időben fa dőlt a vasúti pályára.

 Dunakeszi polgármestere, Dióssi Csaba Facebook-oldalán azt írta a vihar után: „Ma délután orkánerejű vihar csapott le Dunakeszin. Rengeteg fa dőlt ki, több helyen leszakadt az elektromos vezeték. […]Számtalan helyen leszakadt ágak akadtak meg a fákon, mindenkit kérek, hogy nagyon figyeljen és vigyázzon magára.”

A polgármester szavait Dunakeszin élő kolléganőnk is megerősítette; férjével arra tértek haza otthonukba, hogy a „várost gyakorlatilag legyalulta a vihar”, no és arra, hogy kidőlt egy hatalmas fa a házuk előtti udvarban. Íme:

Legyalulta Pest megyét a hirtelen jött vihar

Legyalulta Pest megyét a hirtelen jött vihar 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint zivatarveszély miatt Győr-Moson-Sopron és Vas megyében másodfokú, Budapesten, Pest, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top