Karanténba került 75 vágóhídi dolgozó, 300 ezer csirkét gázosítanak el

T.CS. | 2020. Augusztus 31.
Angliában nagyjából 300 ezer csirke elgázosítására készülnek, miután jelenleg nincs olyan vágóhíd, ahol le tudnák vágni őket. Mi tehet erről? Természetesen a koronavírus.

Nagy-Britannia egyik legnagyobb húsfeldolgozójában a koronavírus miatt 75 dolgozó került karanténba, az ügy pedig a húsiparban komoly láncreakciót indított el. A norfolki üzem lényegében leállt, az érkező állatokat nem tudják feldolgozni – írja a 444.

A képen látható csirkék csak illusztrációk, őket nem gázosították el (fotó: Pixabay)

Nagy-Britanniában hetente nagyjából 20 millió csirkét dolgoznak fel, ezeknek a nagy részét nagy vágóhidakon, melyeknek nagyjából heti kétmillió csirke a teljesítményük. Egy-egy ilyen vágóhíd kiesése komoly problémákat tud okozni a láncban, a Norfolkba szánt csirkéket például most nem tudják máshol levágni. Ennek következménye, hogy most nagy számban gázosítják el őket, amihez általában szén-dioxidot használnak. A tetemeket nem dolgozza fel az élelmiszeripar, maximum takarmányanyagnak használják őket. Nem először történik idén ilyen, hasonló okokból Skóciában 110 ezer csirkét már el kellett altatni.

Friss híreink a koronavírusról:

Exit mobile version