nlc.hu
Aktuális

Bika dizájner drog

Gyilkol az új drog, már 21 halálos áldozata van a bikának

Néhány hét alatt tízzel nőt a bika nevű életveszélyes dizájner drog halálos áldozatainak száma az országban.
Kábítószer

Május végén jelent meg a magyar kábítószerpiacon egy új, életveszélyes dizájner drog, a bika. Augusztus elejéig 11 haláleset volt köthető az anyaghoz.

A 24.hu azt írja, a helyzet pár hét alatt még rosszabb lett: a rendőrség közlése szerint már 21 halott szervezetében mutatták ki a bikát. A halálesetek többsége Budapesten történt, és Borsod megye is különösen érintett. De Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád és Tolna megyében is előfordultak halálestetek a szer miatt.

Egy esetben gondatlanságból elkövetett emberölés miatt is nyomoz a rendőrség Tolna megyében: elkaptak egy dílert, aki olyannak adott el bikát, aki később belehalt a drog fogyasztásába.

A bika olyan erős idegméreg, amely kómához hasonló állapotot idéz elő, és minden használatkor károsítja az agyat. A használói akár órákig is haldokolhatnak.

Zacher Gábor toxikológus korábban azt mondta: a bika egyik veszélye, hogy rendkívül olcsó, mivel akár már 150 forintért hozzá lehet jutni. A hatása nagyon erős, akár szívleállást és gyorsan jelentkező görcsrohamot is okozhat. A szakember szerint napjaink dizájnerdrog-használata olyan, mint az orosz rulett, mivel senki sem tudja pontosan, mit tartalmaznak a szerek.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Getty Images)

Még több cikk a dizájner drogok veszélyeiről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top