Aktuális
Szponzorált tartalom

Hihetetlen lélektani folyamatok, elképesztő humorral (x)

Yasmina Reza, kortárs francia írónő leghíresebb műve kerül színre szeptember 4-én a Thália Télikertben, rendezője Béres Attila.

A Művészet  című darabot Sean Connery mutatta be Londonban, azóta világsiker. Csak a West Enden és a Broadwayn másfél millióan látták. És nem hittek a szemüknek – mint amikor három jóbarát megáll egy fehér vászon előtt.

A darabot kizárólag férfi színészekkel játsszák – talán mert ilyen nők nem is léteznek…

Serge (Nagy Viktor) megvásárolja egy nagyon neves, felkapott művész igen drága festményét, ami teljesen fehér – illetve vannak benne barázdált szürke csíkok, de ezek csak bizonyos megvilágításból látszanak. Van, aki szerint nem is látszanak. Barátja, Marc (Zayzon Zsolt) pedig elmondja a vételről cseppet sem hízelgő véleményét. A vitába akarata ellenére a harmadik barát, Yvan (Hevesi László) is belekeveredik, aki nem tudja, hogy a váratlanul kirobbanó konfliktusban kinek az oldalára álljon.

Hihetetlen lélektani folyamatok, elképesztő humorral (x)

Fotó: Bodnár Zsófia

A történet, ami egy fehér képpel kezdődött egyre csak sűrűsödik…

Mit hoz ki az emberekből egy festmény? Csak egy ok, egy alap arra, hogy a három barátban az évek alatt felgyűlt, elfojtott feszültségek felszínre kerüljenek? Tud ezután új lappal indulni a barátságuk?

Egy egyszerű konfliktus körül hihetetlen lélektani folyamatok mennek végbe. Humora a groteszkségéből, az őszinteségből és annak  abszurdumából fakad, ami kiváltja a három férfi közötti helyzettisztázást.

Yasmina Reza: Művészet, 2020. szeptember 4-től a Thália Télikertben.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top