Aktuális

Hétvégére visszatér a tökéletes nyári idő

30 fokos csúcshőmérséklet várható a hétvégén.

Csütörtökön szakadozott felhősáv vonul át felettünk, délelőtt a Dunántúlon és a keleti határnál, délután a középső és északkeleti tájakon lehet felhős az ég, de emellett mindenhol többórás napsütés várható. Reggel, délelőtt a Dunántúl nyugati, délután keleti részén és az Északi-középhegységben lehetnek záporok, esetleg gyengébb zivatar is. Napközben többfelé megélénkülhet a nyugati, északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között valószínű. Késő estére 13 és 17 fok közé hűlhet le a levegő – írja a kiderul.hu.

Pénteken a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett sok napsütés, csapadékmentes idő várható. Legfeljebb néhol élénkül meg az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 27 fok között alakul.

fürdőzés tenger óceán strand

A hétvégén akár strandra is mehetsz! (Fotó: iStock)

Szombaton többnyire gyengén felhős, napos, száraz idő várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak a Kisalföldön élénkül meg a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 30 fok között alakul.

Vasárnap általában kevés felhő lesz az égen, de északon, északnyugaton erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, arrafelé helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak este, a Dunántúlon élénkül meg az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 30 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top