Aktuális

34 éve küzd halálos betegségével, a Facebookon mutatná meg utolsó napjait

A közösségi médiaóriás letiltotta a videót.
Facebookon közvetítené a halálát

Az 57 éves Alain Cocq 34 éve küzd egy olyan gyógyíthatatlan érbetegséggel, ami pokollá teszi a napjait. A francia férfi épp ezért a közelmúltban azzal a kérelemmel fordult Emmanuel Macron miniszterelnökhöz, hogy engedélyezze számára a kegyes halált, vagyis az eutanáziát.

És bár Macron megkapta, sőt, el is olvasta Cocq levelét, válaszában el kellett utasítani a férfi kérését. A CNN amerikai hírcsatornának Cocq ezt mondta, Macron levelében azt írta neki, hogy tiszteli az akaraterejét, ennek ellenére nem teljesítheti a kérését, mert nem áll a törvények felett és nem kérhet meg senkit arra, hogy lépjen át a jelenlegi francia törvényeken.

Cocq válaszul azt találta ki, hogy sajátos akcióba kezd: úgy akar meghalni, hogy nem eszik, nem iszik és nem szedi be a gyógyszereit, mindezt pedig a Facebookon élőben is közvetíti. Csakhogy a médiaóriás letiltotta a férfi videóját, mondván az öngyilkosságra utaló tartalomnak minősül, aminek közzétételét a szabályzatuk a leghatározottabban tiltja.

Cocq a döntést diszkriminatívnak tartja; szerint a közösségi média korlátozza a szabad véleménynyilvánítást.  

Olvass még többet az eutanáziáról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top