nlc.hu
Aktuális

Könyvet írtak a válogatós gyerekekről

Ez a könyv segít, hogy a válogatós gyereked újra megszeresse az ételeket

Szülőként az egyik legfontosabb dolog a gyerekünk életében a megfelelő táplálás. Ambrus Éva is jól tudja ezt, hiszen a hozzátáplálásról szóló első könyve után most egy olyat írt, amiben a válogatós gyerekek kapták a főszerepet.

„Anyu! Nem ízlik a rizs!”

„Anyu, nem szeretem a brokkolit, túl zöld.”

„Anyu, nem kérek zöldségeket, mert nem finom. Csak a husit akarom enni.”

„Anyu, nem eszem meg a halat, mert olyan büdi.”

Hány és hány kifogást hallottál már anyuként a fentiek közül? Lehet, hogy az összeset? Nyugi, nem vagy ezzel egyedül!

Sajnos a gyerekek életében egy idő után eljön az az időszak, amikor válogatni kezd az ételek között, anyukaként pedig csak sóhajtozunk és azon törjük a fejünket, hogy akkor most mit főzzünk? Végleg mondjuk le egy-egy ételről, mert a gyerek kijelentette, hogy nem eszi meg? Száműzzük a konyhából azokat az „undi”-nak titulált dolgokat, amire a háromévesünk kimondta a lesújtó véleményét? Mi a teendő akkor, ha azt vesszük észre, hogy a gyermekünk lassan már csak 1-2 dolgot hajlandó megenni, minden mást elutasít? Mi lehet ennek az oka? Ki tud segíteni és hogyan? Szerencsére minden fenti kérdésre van válasz!

Ambrus Éva már bebizonyította az Anya, kérek még! című könyvében, hogy ért ahhoz, hogy a kisgyermekes családoknak megmutassa azokat a finom és egészséges fogásokat, amikkel az édesanyák etetni tudják a babáikat. Éva most a nagyobb és a válogatós gyerekek felé fordult, mert tudja, hogy ez komoly probléma lehet sok családnál.  

A válogatós gyerekek néha hetekig egy ételt esznek meg csak

A válogatós gyerekek néha hetekig egy ételt esznek meg csak

A válogatós evés háttere

Persze a válogatósság nemcsak gyermeki hóbort lehet, hanem ennél komolyabb és súlyosabb dolog is állhat a háttérben. A Válogatós gyerekek könyv végig vezeti a gyerekek táplálkozásának fontosabb állomásait és mérföldköveit. A szakértők segítségével megfejthetjük, hogy tényleg valami szervi probléma állhat az mögött, hogy a gyerkőc nem hajlandó valamit megenni vagy egyszerűen egy új hóbort? Ha nem szervi eredetű, akkor netán lelki az ok arra, hogy válogatóssá vált? Vagy egyszerűen valamilyen ételérzékenység áll a háttérben?

Nagyon sok minden befolyásolhatja egy gyermek étkezését, és szerencsére ezekről mindről részletesen ír Ambrus Éva, így a szülő könnyen el tud indulni azon az úton, ami hozzásegíti a gyermekét ahhoz, hogy egy jól evő gyermek váljon belőle.

A szerző arról is beszél, hogy hogyan segíthetünk a válogatós gyermekünknek abban, hogy rávezessük, hogy megszeresse a különböző ízű, állagú, textúrájú és színű ételeket. Olyan gyakorlati tanácsokat vonultat fel a Válogatós gyerekek könyv című könyv, ami segít abban, hogy az első kudarcélmény után se adjuk fel.

Ezeket az ételeket a válogatós gyerekek is megszeretik

A könyv első felében a hozzátáplálás utáni időszakot ismerhetjük meg, és a válogatás okait ismerhetjük meg szakértők segítségével, a könyv második felében pedig helyet kapnak a szuper receptek, amiket Éva álmodott meg. Ezek a garantáltan kipróbált gyerekbarát fogások (a reggelitől az ebédig és a vacsorán át) nemcsak táplálóak, de gyorsan és különösebb konyhai tudás nélkül is elkészíthetőek. A Válogatós gyerekek könyvben Éva olyan trükköket is bevet, amivel biztos, hogy minden gyerkőcöt le tudunk venni a lábáról, ezek pedig nem mások mint a vicces és kreatív találások. Az ételek kreatív elkészítése egy külön fejezetben segít a tanácstalan anyukáknak abban, hogy öröm legyen minden étkezés. 

A jó tanácsok és a receptek mellett Éva abban is segít, hogy hogyan tudod megmutatni a gyermekednek különböző gyakorlatok segítségével a helyes rágási technikákat, vagy az olyan finommotorikus mozgásokat, amik nélkülözhetetlenek az étkezés- és a mozgásfejlődéssel kapcsolatban.

Ambrus Éva Válogatós gyerekek könyve

Ambrus Éva Válogatós gyerekek könyve

A könyv gyakorlati képeit, és a recepteket mind Zergi Borbála fotózta, aki csodásan visszaadta a színes, vidám és gyerekbarát ételeket, amiket Éva megálmodott. Ha szülő vagy, és a te gyerekednél is beköszönt a válogatós korszak, akkor ez a könyv átlendíthet a nehéz időszakokon. Próbáld ki bátran a recepteket, és a gyakorlati tanácsokat és a csemetéd újra megszereti az ízeket! 

A könyv nemrég jelent meg a BOOOK Kiadónál!

Olvass még többet a válogatós gyerekekről az nlc-n:

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top