Aktuális

Koronavírus: Orbán szerint ezernél is több beteg lesz naponta

A miniszterelnök ugyanakkor azt mondta, most felkészültebb az egészségügy a járványra, mint tavasszal volt.

Szokásos péntek reggeli közrádiós interjújában Orbán Viktor a koronavírus-helyzettel kapcsolatban úgy fogalmazott:

„Adja Isten, hogy ne legyen igazam, de a napi megbetegedések száma meg fogja haladni az ezret.”

Ilyen számokat látni Ausztriában és Csehországban is, és mi sem vagyunk már ettől messze egyáltalán, hiszen a pénteki napon a fertőzöttek száma ismét rekordot döntött: 941 új fertőzött van, és hat ember belehalt a koronavírus okozta betegségbe.

A kormányfő szerint más lesz a védekezés a második hullámban, mivel felkészítették a kórházakat. Van egy terv, ami arról szól, hogy „ha a kijelölt kórházakban elfogy a kapacitás, betelnek az ágyak, elfogy az orvos és az ápolónő, akkor jön a a következő kórház, tehát van egy lépcsőzetes haditerv”. Ha most hirtelen nagyon sok koronavírusos embert kellene kórházban ápolni, akkor 10 ezer ágyat tudnak azonnal biztosítani. Ha ez nem elég, akkor jön a következő 10 ezer, és van egy harmadik 10 ezres kontingens is – részletezte a miniszterelnök.

Hozzátette, tudja azt is, hogy sok tennivaló van még az egészségügy területén. Orbán megint hangsúlyozta, hogy leginkább az idősekre kell vigyáznunk, a lakosságot pedig ismét arra kérte a miniszterelnök, hogy hordják a maszkokat, tartsák be a távolságtartási és kézmosási szabályokat, de nem az a feladat, hogy mindenki maradjon otthon.

A miniszterelnök elmondta, a járvány tetőzését decemberre vagy januárra várják.

Forrás: 444

Aktualitások a koronavírussal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top