Aktuális

Innovatív tanoda és jó ügyekért licitáló csoport is díjat kapott – átadták a civil szektor szakmai díjait

A NIOK Alapítvány idén már 5. alkalommal jutalmazta 2019 legsikeresebb civil kezdeményezéseit.

A Civil Díj zsűrije elé idén közel 100 pályázat érkezett: közülük 27 került döntőbe, melyek közül végül kilenc, fővárosi és vidéki szervezet kapta meg a 2019 legsikeresebb kezdeményezéseinek járó elismerést a legjobb kommunikációs kampányért, a legsikeresebb adománygyűjtésért vagy éppen a legjobb társadalmi vállalkozásért.

Bár a szűk körű, a budapesti Hunyadi téren megtartott díjátadón csak a jelölt szervezetek vehettek részt, a nekik szurkoló érdeklődők a NIOK Alapítvány Facebook-oldalán élő közvetítésen keresztül követhették az eseményeket.

A nyerteseket vállalati vezetőkből, kommunikációs szakemberekből és nonprofit szervezetek vezetőiből álló zsűri választotta ki, a kilencedik díjat pedig a nagyközönség ítélte oda egy online szavazáson keresztül.  

Átadták a Civil Díjakat

Átadták a Civil Díjakat (Fotó: Bécser Vera NIOK Alapítvány)

2020 díjazott szervezetei és projektjei:

  • Legjobb együttműködés: InDaHouse Hungary Egyesület: Programozók a borsodi gyerekekért
  • Legjobb helyi kezdeményezés: Alapítvány az Alteros gyerekekért
  • Legjobb társadalmi vállalkozás: Igazgyöngy Alapítvány/Szuno
  • Legnagyobb hatású projekt: Pentele XXI. Oktatásért Művészetért Alapítvány: Arany Iránytű Program
  • Legjobb kommunikációs kampány: Társaság a Szabadságjogokért és Lépjünk, hogy léphessenek: Szabad napot minden családnak!
  • Legsikeresebb érdekérvényesítő projekt: Maradjanak a FÁK a Rómain
  • Legígéretesebb új szervezet: 10 millió fa közösség
  • Legsikeresebb adománygyűjtés: Anyák az Anyákért Alapítvány: Ágyat az Anyukáknak
  • Közönségdíj: Csodacsoport civil jótékonysági aukciós közösség
  • Különdíj: Eleven Gyál

Gerencsér Balázs, a NIOK Alapítvány ügyvezető igazgatója elmondta, nagyon hálás a kezdeményezés partnereinek, a MagNet Banknak és az Nlc.hu-nak, hogy évről-évre egyre szélesebb közönségnek tudják megmutatni a kiemelkedő munkát végző civilszervezeteket.

„Nehéz időkben, mint amilyen a mostani, különösen fontos, hogy ne feledkezzünk meg emberségünkről, vigyázzunk egymásra, és forduljunk nyitottsággal, megértéssel és empátiával egymás felé” – mondta Molnár Csaba, a MagNet Bank közösségfejlesztési igazgatója.

A döntőbe került kezdeményezésekről részletes leírás érhető el ezen az oldalon. A Civil Díj együttműködő partnere a Civil Iránytű Alapítvány, főtámogatója a MagNet Bank, médiapartnere az Nlc.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top