Aktuális

Egy tucat ember halt meg Magyarországon a koronavírus miatt

És csaknem ezer embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

Újabb 950 embernél mutatták ki a a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu szombaton. Tizenkét beteg elhunyt. A kormányzati portálon azt írták: 23 077-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 730-ra emelkedett, 5099-en már meggyógyultak.
    
Az aktív fertőzöttek száma 17 248. Az aktív fertőzöttek 38 százaléka, az elhunytak 55 százaléka, a gyógyultak 39 százaléka budapesti. 589 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 36-an vannak lélegeztetőgépen.

Koronavírus kórház

36-an vannak lélegeztetőgépen (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Hatósági házi karanténban 25 017-en vannak, a mintavételek száma 680 335-ra nőtt.
    
Kiemelték: ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsák, és ne hagyják, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ezért a könnyen betartható, általános szabályoknak most még nagyobb a jelentőségük. 

Kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. A vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket 23 óra után be kell zárni.
    
A közösségi terjedés megfékezéséért továbbra is azt kérik az emberektől, kerüljék azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsák a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossanak kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, szigorúan tartsa be. Akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.
   
Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenniük a fertőzések elkerüléséért – hangsúlyozták.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (8852) és Pest megyében (3050) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Győr-Moson-Sopron (1138), Fejér (1079), Csongrád-Csanád (1042), Szabolcs-Szatmár-Bereg (923) és Hajdú-Bihar megye (913). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (235).

Aktuális koronavírus-infók:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top