nlc.hu
Aktuális

Hamis diplomával tanított

Hamis diplomával oktatott, 250 ezer forintra büntették a siófoki tanárnőt

Több mint egy évig egy kamu diplomával tanított egy nő Siófokon.
Iskolai osztályterem

Közokirat-hamisítás miatt 250 ezer forint pénzbüntetést szabott ki a Siófoki Járásbíróság arra a 43 éves siófoki tanárnőre, aki több mint egy éven keresztül hamis diplomával oktatott – közölte a Kaposvári Törvényszék.

A nőnek egy ismerőse készített 2001-ben egy hamis, látszólag a Budapesti Gazdasági Főiskola számviteli szakán szerzett főiskolai diplomát. A vádlott 2018 augusztusában jelentkezett a Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnázium és Szakközépiskola szakoktatói álláshirdetésére, és elküldte a hamis diplomájáról készült fénymásolatot.

A nőt felvették az iskolába, közalkalmazotti munkaviszonyt létesítettek vele. Bár az iskola vezetősége többször felszólította, hogy mutassa be az eredeti diplomáját, ezt nem tette meg. Végül lelepleződött a csalás, és munkaviszonyát 2019. december 20-án megszüntették.

Az elsőfokú bíróság tárgyaláson kívül, büntetővégzés meghozatalával állapította meg a vádlott felelősségét, mely határozattal szemben tárgyalás tartása kérhető, így az nem emelkedett jogerőre.

Még több hamis diplomás csalás:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top