Aktuális

Szigorított a kormány a maszkviselési szabályokon

Mostantól sporteseményeken és szabadtéren megtartott gyűléseken is kötelező a maszk.
férfi szájmaszkban

Az új típusú koronavírus-járvány terjedése miatt a magyar kormány tegnap ismét szigorított a maszkviselési szabályokon: döntésük értelmében immár sporteseményeken és szabadtéren megtartott gyűléseken is kötelező lesz a szájmaszk viselete.

A Magyar Közlönyben megjelent intézkedés értelmében már az október 23-ai eseményeken is maszkot kell majd viselni ugyanúgy, mint a hétvégi Fradi-Újpesten, amire 20 ezer nézőt várnak. Azokat, akik a maszkviselési szabályoknak nem tesznek eleget, a rendezvények szervezőinek kell figyelmeztetni, majd ha szükséges, eltávolítani az eseményről.

Nemcsak Magyarországon, de a környező országokban is újabb korlátozásokat vezettek be a kormányok a járvány terjedésének megfékezésére.

  • Szlovéniában egy hétre bezárják a nem alapvető fontosságú boltokat, vendéglátóhelyeket, hoteleket.
  • Szlovákiában hétfőtől egy hónapra bezárnak az iskolák és már szombaton kijárási tilalom lép életbe a vírus által leginkább érintett négy északi járásban, november 2-ától az egész országban.
  • Ausztriában pénteken betiltják az arcpajzsok használatát, mert a szakemberek úgy vélik, azok hatástalanok a koronavírus elleni védekezésben.

Olvass még többet a maszkviselésről az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top