Aktuális

7-es erősségű földrengés rázta meg Törökországot és Görögországot

A legsúlyosabb helyzet a törökországi Izmir városában alakult ki, de érezni lehetett a rezgést Isztambulban, Kréta szigetén és Athénban is.

Az Égei-tenger törökországi partvidékét pénteken erős földrengés rázta meg a görög Számosz szigettől északra. Izmir tartományban a rengés erőssége a 7-eset is meghaladta – írja a BBC-re hivatkozva a 24.hu. A rengést még a görög fővárosban is érezték.

Túlélők után kutatnak Izmirben (fotó: Mehmet Emin Menguarslan / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Túlélők után kutatnak Izmirben (Fotó: Mehmet Emin Menguarslan / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Az eredeti cikk szerint Izmir városában legalább húsz épület megsemmisült a pusztító rengések közepette, a földrengés ráadásul a tengerparton egy mini-cunamit is okozott. Egyelőre nem számoltak be arról, hány áldozata volt a természeti katasztrófának. Jelenleg gőzerővel folyik az összeomlott épületek átvizsgálása túlélők után kutatva. Görögország és Törökország területén a földrengések sajnos gyakori jelenségnek számítanak. A törököknél legutóbb januárban volt nagyobb földrengés, mely során 1600-an sérültek meg.

Magyarországon is előfordulnak – szerencsére enyhe erősségű – földrengések:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top