Aktuális

Igazi őszi idővel köszönt be november

Vasárnap a hőmérséklet 11 és 15 fok között alakul majd.

Miközben egy anticiklon hatásának köszönhetően az Ibériai-félszigeten és a Földközi-tenger nyugati medencéjében is jellemzően napos és csapadékmentes az idő, a Kárpát-medence időjárását eleinte hidegfront, majd vasárnap nyugatról gyors egymásutánban érkező ciklonok melegfrontjai alakítják – írja az MTI.

Hazánkban ennek megfelelően kettősség jellemzi az időjárást: a Dunától keletre kevés lesz a felhő, míg a Dunántúlon inkább csak átmeneti felszakadozásokra lehet számítani. Ez a kettősség vasárnap is megmarad, ugyanakkor késő délutántól északnyugaton megvastagszik a felhőzet, kisebb eső is előfordulhat. Az északnyugati szél estére mérséklődni fog.

Vasárnap a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0-10 fok között alakul; néhol gyengén fagyhat is. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap döntően 11 és 15 fok között valószínű, de a délnyugati határ mentén ennél kissé melegebb is lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top