Aktuális

Peru Organic: a biokávék királynője (x)

Manapság a modern kávéfogyasztó nem csak kiváló ízre és látványos kávéreceptekre vágyik, hanem arra is, hogy a kávé természeti és szociális értelemben is fenntartható, megbízható forrásból származzon. Peruban nagy hagyománya van az organikus kávégazdálkodásnak, melynek során semmiből nem válik szemét, minden újrahasznosul.

A perui hegyvidékeken generációk óta a természettel összhangban művelik a kávéültetvényeket, ezért a helyi közösségek szakértelemének köszönhetően Peru igazi organikuskávé-nagyhatalommá vált. Ez elsősorban a termőterületek földrajzi adottsága miatt alakult így. A nehezen megközelíthető hegyi ültetvényeken ugyanis sokkal nagyobb jelentősége van a körforgásos gazdálkodásnak és az okos energiafelhasználásnak. A perui kávétermesztés egyszerre hagyományos és modern, a természet szabályaihoz alkalmazkodó és előremutató: nem véletlen, hogy világszerte számos kávéültetvényen vették át módszereiket.

Peru Organic: a biokávék királynője (x)
Az itteni kistermelők csak természet adta eszközökkel védekeznek a kártevők és növénybetegségek ellen, és a talaj tápanyagutánpótlása is természetes úton történik.  A gazdák a kávécserjék mellé termést hozó kísérőnövényeket telepítenek, amelyek a biodiverzitás által természetes védőrendszert képeznek, illetve lassítják a termény beérését, hogy ezáltal több tápanyagot szívjon magába. A kávéültetvényeket övező kísérőnövények többnyire tájazonos gyümölcsfák, melyek termései nem csak extra bevételt jelentenek a helyieknek, hanem bio növényvédő szerek alapanyagául is szolgálnak.

Peru Organic: a biokávék királynője (x)
Ebből a tökéletes, természet és ember közötti összhangból született meg a Nespresso első organikus kávéja. A Peru Organic egy közepes ízintenzitású kávé gyümölcsös, pirított gabonás ízjegyekkel, amely tejjel elkészítve egy igazán kiegyensúlyozott italt eredményez, karamellás, diós aromákkal. A kistermelői gazdálkodás lehetővé teszi, hogy a Nespresso közvetlenül a farmerekkel tartson kapcsolatot, és támogassa a helyi közösségeket. A márka minimum hároméves elköteleződést vállal minden partnerével, ami akkor is érvényes, ha az adott terület súlyos természeti katasztrófát szenved.

Az új Nespresso Peru Organic kávé limitált ideig elérhető a Nespresso Boutique-okban és a www.nespresso.com oldalon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top