Aktuális

Feljelentést tenne a siklóernyő-balesetben megsérült mentőtiszt

Hiába próbált válaszokat kapni arra, hogyan kerülhetett életveszélybe társaival miközben egy ember életét próbálták megmenteni.

A Telexnek adott interjút a tatabányai mentőtiszt, aki júliusban súlyosan megsérült, miközben egy siklóernyős életét próbálták megmenteni Vértesszőlős közelében.

Treszl Gábort december harmadikán tanúként hallgatják majd meg, miután ugyanis a siklóernyős férfi augusztusban sérülései következtében elhunyt, a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége nyomozást indított. A mentőtiszt a tervei szerint aznap feljelentést tesz, mert szerinte nincs rendben, hogy senki nem firtatja, hogy a mentés alatt ő súlyosan megsérült,  illetve azt, hogy társai is életveszélyben voltak.

Ha a mentőket a helyszínen összeveri a bejelentő, abból biztos, hogy rendőrségi ügy lesz, ezért nehéz megérteni, hogy amikor egy ellátási helyszínen tizenöt tűzoltót és mentőt sodornak életveszélybe, azzal ezúttal miért nem foglalkozik senki

-nyilatkozta.

Mint az eset után megírtuk, a siklőernyős a fa tetejéről kért segítséget, ami meg is érkezett, ám a MI-8-as katonai felderítő helikopter, amivel le akarták emelni a fáról túl erős rotorszelet csinált, ami miatt kettétört a fa és a rajta lévő, addig sérülésmentes férfi 15-20 métert zuhant. Ezt követően a 3900 lóerős gép újra a mentőcsapat felé repült. 

Kiabáltak a rendőrök és a tűzoltók, hogy »dőlnek a fák«, odébb ugrottam, és tök nagy szerencsém volt, mert ahonnan elugrottam, egy viszonylag nagy fa bele is állt a földbe.

-idézte fel a történteket Treszl Gábor.

A mentőtisztet, akinek a feje felszakadt, a kezébe pedig egy húszcentis ág fúródott, a baleset helyszínéről mentőhelikopterrel szállították a tatabányai kórházba, ahol összevarrták a fejét, majd hazaengedték. A Telexnek azt mondta, próbálta megtudni, miért repülhetett föléjük a helikopter, de hivatalosan sehonnan nem kapott választ, és azt várta, hogy a honvédségtől majd valaki vállalja a felelősséget. 

Fotó: Pixabay

Fotó: Pixabay

Kapcsolódó cikkek:

Pintér Sándor a siklóernyős balesetről: „Egészen biztos, hogy hiba történt a mentés során”

Mentés közben szenvedett súlyos sérüléseket egy siklóernyős Vértesszőlősön

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top