Aktuális

Jövő héten ködbe borul az ország

Éjjel már fagyhat, sokfelé lesz köd.

A vasárnap éjszaka képződött köd napközben megemelkedik, rétegfelhőzet alakul ki. Ködre legtovább az Észak-Alföldön, Északi-középhegység vidékén kell számítani. A déli megyékben, a Tiszántúl nagyobb részén és néhol a Dunántúlon azonban még eltűnhet a felhőzet és kisüthet a nap, emellett a magasabb hegyek is a ködfelhőzet fölé nyúlhatnak. A borult tájakon kis eséllyel szitálás is előfordulhat. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul, de a tartósabban borult, ködös tájakon ennél pár fokkal hidegebb lesz. Késő este 2 és 8 fok közé hűl le a levegő – írja a kiderul.hu.

Hétfőn az  ország nagy részén borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható, inkább csak északkeleten lehetnek napos körzetek, illetve időszakok. Több helyen előfordulhat szitálás. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6 és 10 fok között alakul, a napos részeken 11, 13 fokot is mérhetnek.

Minden nap számíthatsz a ködre (Fotó: Pexels.com)

Minden nap számíthatsz a ködre (Fotó: Pexels.com)

Kedden túlnyomóan borult, párás, több helyen napközben is ködös időre lehet számítani, csak kisebb körzetekben van esély napsütésre. Több helyen előfordulhat szitálás. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet a általában 6 és 11 fok között valószínű.

Szerdán túlnyomóan borult, párás, helyenként napközben is ködös időre lehet számítani. Több helyen előfordulhat szitálás. A keleti, délkeleti szél néhol időnként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között alakul.

Csütörtökön túlnyomóan borult, párás, helyenként napközben is ködös időre lehet számítani, csak kisebb körzetekben szakadozhat a felhőzet és van esély napsütésre. A borult, ködös tájakon előfordulhat szitálás. A déli, délkeleti szél néhol időnként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között alakul.

Ilyen kabátokban könnyen átvészelheted az őszi hideget:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top