nlc.hu
Aktuális

Felfüggesztettet kapott a tanárát bántalmazó diák

Felfüggesztett fogházra ítélték a tanárnőjét megrúgó diákot

Próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést kapott a 16 éves diák, aki tavaly megrúgta a tanárnőjét.
Bírósági ítélet

Egy év hat hónap, három év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Járásbíróság azt a fiatalkorú diákot, aki tavaly májusban megrúgott egy tanárt az egyik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei iskolában.

A Nyíregyházi Törvényszék közleményében azt írta, a bűncselekmény elkövetésekor 15 éves vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés bűntettében találta bűnösnek a bíróság, ugyanakkor felmentette a csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vád alól.

Az ítéleti tényállás szerint 2019. május 28-án a vádlott az iskolában veszekedni kezdett két osztálytársával, majd trágár szavakat kiabálva dulakodtak, lökdösték egymást az épület folyosóján. Annak ellenére, hogy több tanár és diáktársuk is rájuk szólt, futni kezdtek a folyosón, majd a két fiút üldöző vádlott az egyik tanárnő mögé érve nagy lendülettel megrúgta őt. Mindketten a földre estek, ahonnan a tanár az elszenvedett súlyos sérülése miatt már nem tudott felállni.

A megrúgott tanár a tárgyaláson úgy nyilatkozott, az iskolában gyakori eset a folyosói dulakodás, és nem érezték annyira súlyosnak ezt az esetet, a bíróság a garázdaság vádja alól elmentette a vádlottat.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosabb büntetés és a garázdaság bűntettében való bűnösség megállapítása, míg a vádlott és védője, valamint a törvényes képviselője felmentés miatt jelentett be fellebbezést. A büntetőper a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

(MTI)

(Kiemelt kép: Paul Bradbury / Caia Image / Profimedia)

Tanárok elleni agresszió:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top