Aktuális

A nőket is egyre inkább érdekli a technológia (x)

Te is azt gondoltad, hogy a technológia a nők számra nem lehet érdekes? Tévedtél! Elég csak a hűtőszekrényeinkben lapuló trappista sajtra, az otthonainkat bensőségesebbé tevő színes-illatos gyertyákra, a konyhabútorainkat felépítő mintás bútorlapokra vagy éppen az otthonunkat jelentő téglára gondolni.

Ha ezek mögé nézünk, akkor egy egészen varázslatos világ tárul elénk. Erre nyílik most lehetőség november 10-től kedd esténként 20:00 órakor a Discovery Channel műsorán. A világ vezető ismeretterjesztő csatornája újra magyar helyszínekkel és témákkal jelentkezik a Made In Gyetván Csabával című hazai gyártású műsorában, melynek ez lesz immár a harmadik évada és a fent említett témákon felül olyan további érdekességeket is tartogat, mint például a szájmaszk, a mosószeres flakon vagy a tetőcserép.

Az első és második évad sikere után a Made In Gyetván Csabával újra exkluzív, esetenként eddig nem látott üzemekbe és gyártósorokra invitál minket, színesebbé téve kedd estéinket. A mindennapos, ám nem hétköznapi technológiai eljárások bemutatásával elképzelhetővé teszi számunkra az elképzelhetetlent: feltárja, hogyan készülnek a mindennapokban használt tárgyaink – legyen szó akár 120 éves fából vagy fahulladékból készült bútorról, a mindannyiunk által használt eldobható egészségügyi maszkokról, vagy a karácsonyi hangulathoz nélkülözhetetlen gyertyákról.

A nőket is egyre inkább érdekli a technológia (x)

A részekben nemcsak az egyébként legtöbbször nem látogatható helyekre pillanthattunk be, de megismerkedhetünk azokkal is, akik ezeket a tárgyakat vagy termékeket készítik sokszor manufakturális módon, kézi munkával, vagy éppen azokkal, akik a monumentális gépeket kezelik.

Olyannyira természetesnek vesszük hétköznapi tárgyainkat és eszközeinket, hogy bele sem gondolunk, mennyire lenyűgöző és találékony technológiai megoldásoknak köszönhetjük őket. Az ismeretterjesztő sorozatoknak mindig is nagy hagyománya volt a csatorna kínálatában, Gyetván Csaba sorozata pedig hamar a magyar nézők kedvence lett.

A nőket is egyre inkább érdekli a technológia (x)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top