Aktuális

Ezekre figyelj, ha pályázatot adsz be! (x)

Sok cég várja már a különböző uniós pályázatok kiírását, azonban sokan nem tudják, hogyan is kell felkészülni, milyen dokumentumok szükségesek, és egyáltalán mire kell figyelni, a pályázat beadásakor. Érdemes mindig alaposan tájékozódnod a kiírásokról, hiszen így időt, pénzt, és rengeteg fejfájást spórolhatsz meg magadnak a szükséges információk birtokában.

Figyelj a részletekre!
Ahhoz, hogy megpályázhass egy közbeszerzési kiírást, fontos tisztában lenned azzal, hogy pontosan miről szól a pályázat, milyen követelményeknek kell megfelelned, és mennyi időd van a projekt megvalósítására. A legfontosabb, hogy ismerd a saját határaid, és ne vállald túl magad olyan jól hangzó ígéretekkel, amelyeket nem fogsz tudni tartani hosszú távon. A pályázati pénzek szignifikánsan befolyásolják a pályázók vállalásait is, ami az esetek többségében súlyos következményekkel is járhat.

Emellett a leggyakrabban elkövetett hiba, hogy a jelentkezők rendszerint nincsenek tisztában a cégük lehetőségeivel és anyagi likviditásával. Ahhoz, hogy sikeresen pályázz meg egy tendert, szükséged lesz némi önrész előteremtésére is, ami a elsősorban a támogatás mértékétől és a pályázat típusától függ.

 

 

Milyen papírokra lesz mindenképp szükséged?
Ha már megtaláltad a számodra legmegfelelőbb pályázati kiírást, fontos, hogy minden szükséges dokumentumot összegyűjts. Az iratok pályázatonként eltérőek lehetnek, azonban vannak olyan sztenderd papírok, melyek minden beadványhoz szükségesek. Ilyen dokumentációk lehetnek a céged előző éves beszámolója, önerő likviditás igazolása, szakirányú önéletrajz, vagy akár az aláírási címpéldány is. Ugyanakkor számos adatot már automatikusan, online is ellenőrizni tudnak a pályázás kezdetekor. A pontos részletekről és feltételekről érdemes mindig a pályázat oldalán tájékozódni, hiszen sokszor jelentős eltéréseket is tapasztalhatunk  két tender kapcsán.

Mire figyelj a projekt megvalósításánál?
A pályázati források elnyerése csak az első lépést jelenti egy sikeres vállalkozás fejlesztéséhez és felépítéséhez.

Figyelned kell rá, hogy a cégeden belüli pénzmozgások és a pályázaton nyert pénzek megfelelően el legyenek könyvelve, és külön alszámlán legyenek tárolva a költségtételek és az ehhez tartozó kifizetések, kiadások.

Ugyanakkor kiemelten fontos, hogy a megvalósítás során bekövetkező változásokról mindig értesítsd a Közreműködő Szervezetet, valamint lényeges, hogy figyelembe vedd a rád vonatkozó kötelező tájékoztatási kötelességeidet!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top