nlc.hu
Aktuális

Rendszám nélküli fotóval büntették 300 ezerre gyorshajtás miatt

A rendszám se látszik azon a tök sötét fotón, amely alapján 300 ezerre büntették Tibort gyorshajtás miatt

Az állítólagos gyorshajtásról készült fényképen csak két fényszóró látszik, a rendszám teljesen olvashatatlan, mégis kiszabták a 300 ezer forintos büntetést.
Traffipaxszal ellenőrzi a gyorshajtókat egy rendőr

Egy Bács-Kiskun megyei férfit 300 ezer forintra büntettek, mert a rendőrség szerint 132 kilométer/órával száguldozott június 30-án hajnalban az Andrássy úton Budapesten.

Tibor megnézte az állítólagos gyorshajtásáról készült fotókat, de csak az egyiken szerepelt a mért sebesség. A fényképen viszont egyáltalán nem látszott a kocsi rendszáma, csak a két fényszóró látható teljes sötétségben – írja a Blikk, amely a fotót is közölte.

A férfi végül nem is fogadta el a közigazgatási bírságként kiszabott összeget. Fellebbezést nyújtott be, amelyben jelezte, hogy a fotón semmi nem látszik a rendszámból, így nem bizonyítható, hogy ő volt a gyorshajtó.

A férfi érvelését végül elfogadták, így nem kell kifizetnie a 300 ezres bírságot, és visszakapta a fellebbezésért fizetett 12 ezer forintot is.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTI/Sóki Tamás)

Dől a lé a sebességmérésből:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top