nlc.hu
Aktuális

12 évet ülhet a Minecrafton csábító pedofil

12 év börtön várhat a pedofilra, aki Minecrafton keresztül csábított el egy gyereket

Az Érdi Járásbíróság elsőfokon 12 év börtönre ítélte a férfit, aki egy tizenkettedik életévét be nem töltött gyerekkel folytatott szexuális viszonyt.

A vádlott 2017-ben a Minecrafton keresztül ismerkedett meg későbbi áldozatával, és a gyerek szüleinek tudta nélkül találkoztak.

A sértett szerelmes lett a vádlottba, majd 2018 augusztusa és novembere között több alkalommal létesítettek szexuális kapcsolatot, egy alkalommal pedig a vádlott fényképet is készített a sértettről

– foglalja össze a bíróság közleménye. A sértett életkorával a vádlott kezdetektől tisztában volt, és a bíróság szerint nyilvánvaló, hogy pszichiátriai betegségben szenved – írja a 444.

Minecraft figura (fotó: Pixabay)

Minecraft figura (Fotó: Pixabay)

A vádlott vallomásában tagadta a történteket, de a rendelkezésre álló tanúvallomások, felvételek és okirati bizonyítékok alapján a tényállás így is megállapítható volt, ráadásul az internetes beszélgetéseikből nyomon követhető, hogyan vette rá a sértettet egyre durvább szexuális cselekedetek végrehajtására, amivel veszélyeztette a gyerek értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését. A vádlottat 12 év börtönbüntetésre, és 10 év közügyektől való eltiltásra ítélték. Az elfogásától kezdve bűnügyi felügyelet alatt áll, az ítélet után pedig a bíróság azonnal elrendelte a letartóztatását. Az ügy a másodfokú bíróságon folytatódik.

A Minecraft sok szülő számára teljesen ismeretlen terep:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top