nlc.hu
Aktuális

Figyelmetlenség okozta egy beteg halálát

Rossz gyógyszert kapott, nem sikerült megmenteni az életét

Az idős férfi halálát heveny keringési elégtelenség okozta.

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a zalaegerszegi járási ügyészség egy ápoló ellen, ugyanis meghalt egy betege, miután véletlenül rossz gyógyszert adott neki, írja a Veol.hu.

A 93 éves férfit 2019. szeptember 21-én reggel az egyik orvosi ügyeletről vitték át a kórház sürgősségi osztályára súlyos állapota miatt. A férfi fokozódó fulladás, nehézlégzés miatt kereste fel  az ügyeletet, és a tüneteiről még maga tudott beszámolni, mielőtt a kórházban kezelni kezdték. Az ügyeletes orvos a intravénás injekciót, valamint szájon át gyógyszer beadását írta elő, erről a beteg tájékoztatta az ápolót is, illetve a kezelőhelyiségben tartózkodó orvosírnokot is, aki mindezt a kezelési lapra is rávezette.

Az ápoló figyelmetlenségből más injekciót adott be intravénásan a betegnek, aki ettől pár másodpercen belül rosszul lett, a keringése összeomlott. A beteg újraélesztését azonnal megkezdték, de az idős férfi délután fél kettőkor életét vesztette. A halál oka heveny keringési elégtelenség volt, amihez hozzájárult az ápoló által tévesen beadott injekció miatti szívmegállás, de a vádirat szerint abban, hogy újraélesztéssel sem sikerült megmenteni az életét, a páciens megbetegedéseinek is meghatározó szerep jutott.

Gyógyszerek

Fotó: Pixabay

hgj

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top