nlc.hu
Aktuális
Csatornából mentették ki az eltűnt kutyát

Videón, ahogy a tűzoltók egy csatornából mentik ki a szilveszter éjjelén eltűnt kutyát

Az állat valószínűleg nem élte volna túl a balesetet, ha a tűzoltók nem találnak rá időben és mentik ki a csatornából.
Egy kutyus napokig várta a gazdáját a kórház előtt

Szilveszter éjjelén rengeteg kutya tűnik el, a petárdák, és a különféle tűzijátékok hangjai sokukat olyan rettegéssel tölti el, hogy képesek félelmükben akár kilométereket is rohanni. Évről évre rémisztőek az eltűnt, balesetet szenvedett vagy elhunyt kutyák számadatai.

Bár idén tilos volt a közterületi tűzijáték és magánterületen is csak az alacsony kockázatú, 1-es és 2-es kategóriába tartozó eszközök voltak használhatók szilveszter éjjelén, ettől függetlenül sok helyről lehetett hallani a robbanásszerű hangokat. Ehhez mérten idén is tűntek el, sérültek meg, vagy haltak meg kutyák a „durrogtatások” miatt.

Szilveszter éjjelén tűnt el az a kutya is a Tolna megyei Várdombon, amelyet egy csaknem harminc méter hosszú, zárt vízelvezető csatornarendszer közepében találtak meg, beszorulva.  Az állat valószínűleg nem élte volna túl a balesetet, ha a tűzoltók nem találnak rá időben és mentik ki a csatornából.

Fotó: (a kép csak illusztráció) Pexels

(MTI)

Nem könnyű felelős kutyatartónak lenni

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top