nlc.hu
Aktuális

Elhunyt a Siegfried & Roy bűvészpáros idősebbik tagja is

Meghalt a legendás Siegfried & Roy bűvészpáros idősebb tagja

A duó fiatalabb tagja még tavaly hunyt el, a koronavírus miatt.

Elhunyt 81 éves korában Siegfried Fischbacher, a Siegfried & Roy legendás német bűvész- és idomárpáros idősebb tagja – közölte csütörtökön a férfi nővére. Az előadóművész, aki daganatos betegségben szenvedett, Las Vegas-i otthonában halt meg.

A németországi Rosenheimből származó Fischbacher és partnere, Roy Horn fehér tigrisekkel dolgozott a porondon. Horn tavaly májusban halt meg koronavírus-fertőzés szövődményeinek a következtében.

Meghalt a legendás bűvészpáros második tagja is

Siegfried Fischbacher (b.) és Roy Horn (j.) tigrises bűvészmutatványaikkal lettek világhírűek (Fotó: Getty Images)

A bűvésztrükkökkel és állatmutatványokkal foglalkozó páros 1967-ben ment Las Vegasba, ahol 1988-ban milliós szerződést írtak alá a Mirage szállodával. Siegfried és Roy az ott eltöltött 14 év alatt váltak világhírűvé, elbűvölve a világ minden tájáról érkező közönséget.

A 2003-ban egy baleset vetett véget karrierjüknek: Hornt megmarta az egyik fehér tigris az előadás közben. Az állat megharapta a nyakán, és kivonszolta a színpadról. Többórás műtéttel mentették meg az életét, de a sztárilluzionista részlegesen lebénult és rendszeres orvosi kezelésre szorult.

2009-ben még visszatértek a Las Vegas-i Bellagio hotelben egy tízperces búcsúelőadásra egy jótékonysági rendezvény keretében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top