nlc.hu
Aktuális

Hidegrekord Verpeléten

Olyan hideg volt ma, hogy megdőlt a téli hőmérsékleti szezonrekord

Vasárnap sem lesz melegebb: az extrém hideg veszélye miatt 3 megyére is figyelmeztetést adtak ki.

Megdőlt a téli szezonrekord szombaton: a Heves megyei Verpeléten mínusz 14,3 Celsius-fokig hűlt a levegő – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Veszélyjelzésük szerint vasárnap néhol még ennél is hidegebb lehet.

Országszerte fagyosan indult a reggel, átlagosan mínusz 6,6 fokig süllyedt a hőmérséklet, és a szezonrekord több helyen megdőlt. Ezen a télen mostanáig mínusz 12,7 fok volt a legalacsonyabb hőmérséklet, amit a Nógrád megyei Zabaron mértek. Ott most mínusz 13,6 fokot mértek.

hideg

Tőkés récék a befagyott Sóstó jegén Nyíregyházán (Fotó: MTI / Balázs Attila)

Ennél is alacsonyabb hőmérsékletet mértek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Hidasnémetiben, ahol mínusz 13,8 fok volt. A leghidegebb pedig Verpeléten volt, így mostantól mínusz 14,3 fok a mostani tél szezonrekordja. A január 16-ra vonatkozó abszolút hideg rekordtól azért „elég messze voltunk”, ugyanis 1942-ben Putnokon mínusz 29,5 fokot mértek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az extrém hideg veszélye miatt 3 megyére is figyelmeztetést adott ki vasárnapra: Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében mínusz 15 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet.

(MTI)

Ez is érdekelhet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top