nlc.hu
Aktuális

Szigorúbb korlátozások Ausztriában

Kitolták a határidőt, és szigorítottak a korlátozásokon Ausztriában

A döntések fontosak, és persze népszerűtlenek.

A HVG a Reutersre hivatkozva írja, hogy Sebastian Kurz, Ausztria kancellárja vasárnapi sajtókonferenciáján jelentette be, hogy meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatti lezárásokat, amelyeket jelenlegi szándék szerint február 8-án kezdenek majd el lazítani.

A kancellár hozzátette, hogy az olyan szektorok, mint a turizmus vagy a gasztronómia még februárban sem fognak tudni újraindulni.

Az így hatályba lépő korlátozások szerint már nem egy, hanem két méteres távolságtartást kérnek mindenhol, és ahol csak lehetséges, FFP2 maszkokat kötelező viselni a tömegközlekedésben és a boltokban. A lakosságot kérik, hogy ha erre lehetőségük van, akkor dolgozzanak otthonról. 

Bécs utcái konganak az ürességtől / Fotó: Unsplash

Bécs utcái konganak az ürességtől (Fotó: Unsplash)

A korlátozások célja, hogy napi 700 alá szorítsák az új megbetegedések számát; most ennek nagyjából a duplája a napi átlag.

A 8,9 milliós országban már most is csak a létfontosságú boltok tartanak nyitva. Eddig 390 ezer koronavírus-fertőzést regisztráltak az országban, és csaknem 7000 halálesetet. Kurz azt mondta: tisztában van vele, hogy a szabályozások népszerűtlenek, de szükség van rájuk, mert Ausztriában is megjelent a koronavírus új mutációja, amely gyorsabban terjed.

Magyarországról telente nagyjából 500 ezer ember síelni az osztrák Alpokba. Ennek a szezonnak nagy valószínűséggel részünkről már lőttek. 

Szabálykövetés: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top