nlc.hu
Aktuális

Benjamin de Rothschild halála

Meghalt Benjamin de Rothschild báró, a híres bankbirodalom örököse 57 éves volt

Szívinfarktusban hunyt el a bankvezér, akinek a magánvagyonát átszámítva mintegy 448 milliárd forintra becsülik.

Ötvenhét évesen elhunyt Benjamin de Rothschild báró, a híres bankbirodalom örököse – jelentette be az általa vezetett Edmond de Rothschild Holding SA bankcsoport. A holding igazgatóságának elnöke szívinfarktusban halt meg Pregny-ben, a család svájci, Genf kantonban lévő otthonában.

Benjamin de Rothschild

Benjamin de Rothschild báró (középen) a feleségével (balra) és egyik lányával (jobbra) 2013-ban (Fotó: Bertrand Rindoff Petroff/Getty Images)

Benjamin de Rothschild, az európai banki világban csaknem 300 éve tevékeny család leszármazottja 1997 óta irányította az apja által 1953-ban alapított és az annak nevét viselő híres bankcsoportot. A főleg privátbanki szolgáltatásokra és vagyonkezelésre szakosodott genfi székhelyű Edmond de Rothschild csoport 173 milliárd svájci frank (57 909 milliárd forint) összvagyont kezel. Benjamin de Rothschild nettó magánvagyonát a Forbes magazin 1,5 milliárd dollárra (447,5 milliárd forint) becsülte.

A bankvezér szenvedélyei közé tartozott a pénzügy, a vitorlázás, az autók és a jó borok. Emberbaráti tevékenységet is folytatott az Adolphe de Rothschild Alapítványi Kórház révén.

A bankárt felesége, Ariane de Rothschild és 4 felnőtt lánya gyászolja.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top