nlc.hu
Aktuális

Lassan halad a koronavírus elleni oltás

Operatív törzs: először a 89 év felettiek kapják meg az oltást

De felkészültek a tömeges oltásokra.
A Moderna koronavírus-védőoltása

Az oltási munkacsoport folyamatosan dolgozik, követi az oltások menetét, a várható vakcinaszállítmányokat és felkészült a tömeges oltásokra is – mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

György István hozzátette: csak a rendelkezésre álló vakcina mennyisége fékezi az oltást. Lassabban halad az oltás, mint szeretnék, de modellezték, hogy akár egymillió embert is be tudnak oltani két nap alatt – közölte.

Eddig 129 689 ember kapott oltást Magyarországon, közülük 1643 már a másodikat is megkapta – ismertette, megjegyezve, hogy döntő többségük egészségügyi dolgozó.

Az egészségügyi dolgozók oltása rövidesen lezárul, zajlanak az oltások az idősotthonokban. A harmadik körben a 60 évesnél idősebbek következnek; először a 89 év felettiek, akik a háziorvosi rendelőben vagy az otthonukban, a háziorvosuktól kapják majd meg az oltást – mondta.

(MTI)

(Kiemelt kép: AFP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top