nlc.hu
Aktuális

Szánkóbaleset Bánkúton

Tetőcsomagtartó fedelével szánkózott, kórházba kellett szállítani

A szánkóbalesetben megsérült férfit a rendőrök segítettek levinni a mentőhöz.

A bánkúti sípálya környékén teljesített éppen szolgálatot két készenléti rendőr 2021. január 17-én, amikor egy férfi segítséget kért tőlük. Elmondta, hogy szánkóbalesetben megsérült barátjához mentőt hívott, és arra kérte őket, hogy amennyiben van rá mód, tudakolják meg, hol járnak. Várakozás közben a  rendőrök felmentek a mínusz tíz fokban földön fekvő sérülthöz.

A szilvásváradi férfi úgy szenvedett balesetet, hogy egy tetőbox műanyagfedelével szánkózott és felborult egy nem látható földbuckán. A 46 éves férfit a rendőrök betakarták az autójukban lévő pokrócokkal, télikabátjaikkal, igyekezték melegen tartani, írja a Police.hu.

Amikor a mentők megérkeztek a sípálya parkolójába, kiderült, hogy nem tudnak eljutni a bajbajutott sérülthöz, ezért a rendőrök a mentősöket és a felszerelést saját autójukkal a helyszínre vitték. Miután a vákuumágyba fektetett férfit ellátták, a szánkózáshoz használt műanyag tetőre tették és két önkormányzati rendész segítségével eljuttatták a körülbelül egy kilométerre lévő mentőautóhoz. a sérültet ezután egy miskolci kórházba szállították.

Szánkóbaleset Bánkúton

Szánkóbaleset Bánkúton (Fotó: Police.hu)

A szánkózás is lehet veszélyes:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top